Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat kost het als wij iets laten aanbouwen en/of verbouwen?

Dit hangt voornamelijk af van het afwerkingsniveau.

Wat is de volgorde van werken?

In een persoonlijk gesprek verzamelen we de belangrijkste informatie. Bij nieuwbouw vindt toetsing bij de Welstandcommissie plaats. We stellen daarna een concept begroting op met schetsen. Vervolgens overleggen we met de klant en een architect of bouwkundig tekenaar. Aan de hand van een schets of bouwtekening stellen we een offerte op.

Als de offerte akkoord is werken we alle details uit en wordt de bouwvergunning aangevraagd. Als die vergunning er is wordt de bouw gestart. Regelmatig controleren we de voortgang en overleggen we met de opdrachtgever. Uiteindelijk volgt de oplevering.

Moeten we zelf een architect of bouwkundig tekenaar inhuren?

Dat is mogelijk. Wij kunnen het ook voor u regelen. De architect verzorgt het ontwerp. De bouwkundig tekenaar werkt het uit voor de vergunningaanvraag.

Kunnen jullie het installatiewerk ook regelen?

Ja. We werken met erkende installateurs die aan de hand van de tekeningen een offerte inleveren betreffende de installatie en het dakwerk en zinkwerk.

Kunnen jullie de wandafwerking als sierpleister en dergelijke verzorgen?

Ja. Het is mogelijk om het afwerkingsniveau vooraf te bespreken. Meestal wordt dit in de eindfase behandeld en uitgezocht door middel van monsters. Dit gaat in overleg met de stukadoor.

Wat moeten we zelf doen?

Dit is afhankelijk van wat er in de offerte wordt meegenomen. Wij kunnen u alle werkzaamheden uit handen nemen en het project ’turn key’ opleveren.

Moeten we ook uit de woning tijdens de verbouwing?

Soms is dit inderdaad het geval. Het hangt af van de grootte en de aard van de verbouwing.